Energietransitie en Personeel van de Toekomst (Capelle aan den IJssel, Schiedam, Dordrecht)

Dit project is afgerond.

Waar gaat het project over?
Dit Koers en kansen-project richt zich op jongeren met een strafblad als gevolg van het plegen van een HIC. Mede door hun criminele verleden blijven zij vaak langdurig werkloos. Dit vergroot het risico dat zij terugvallen in crimineel gedrag. Het doel van het project is om deze jongeren op te leiden zodat ze kunnen gaan werken in de bouw- of energiesector.

Wat is de aanpak?
In de bouw- en de energiesector dreigt een nijpend tekort aan technisch geschoold personeel. Ondanks de vele vacatures staat een groot aantal jonge, gezonde mensen aan de kant vanwege hun strafrechtelijke verleden. Voor hen is het uiterst lastig om op eigen kracht uit deze kwetsbare en soms uitzichtloze situatie te raken. In dit project worden deze jongeren intensief begeleid op weg naar laagdrempelig technisch werk. De persoonlijke begeleiding gebeurt door de gemeentelijke coaches, die werken volgens de IPTA-methodiek. De vakinhoudelijke begeleiding van de jongeren wordt verzorgd door de opleiders van de Beroepentuin en Nextworker. Daarnaast wordt een pool van bedrijven opgezet waar deze jongeren duurzaam aan het werk kunnen.

Meer weten?
Leks Verzijlbergh
info@trainingnaarwerk.nl

Bekijk de video van de Beroepentuin

Wil je een indruk krijgen hoe de Beroepentuin mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt opleidt? Bekijk dan de video