Congresweek Koers en kansen, 23 – 26 november. Leren verzilveren.

Ben je benieuwd naar wat er al is geleerd en opgehaald uit de verschillende projecten en onderzoeken binnen Koers en kansen? Wil je meedenken en mee-leren over hoe we die opbrengsten verder kunnen verrijken en hoe we met de geleerde lessen de sanctie-uitvoering structureel kunnen verbeteren. Dan ben je van harte welkom bij een of meerdere sessies van onze congresweek Leren verzilveren. Neem ook je geÏnteresseerde collega's mee!

Beeldmerk Congresweek Koers en kansen 2020

Het jaarcongres van Koers en kansen is dit jaar volledig online en vindt plaatst in de vorm van een congresweek.
Van maandag 23 tot en met donderdag 26 november aanstaande is er iedere ochtend een digitale werksessie over een inhoudelijk ontwikkelthema voor de sanctie-uitvoering. Op donderdagmiddag 26 november wordt de week afgesloten met een live webinar.

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor uitvoerend professionals, beleidsadviseurs, wetenschappers en bestuurders die vanuit hun eigen domein (samen)werken aan het voorkomen van herhaald daderschap en aan een effectieve sanctie-uitvoering, nu en in de toekomst.

Wat?

In elke sessie ligt de focus op het leren van elkaar: welke lessen zijn er te trekken uit de gezamenlijke aanpak van de sanctie-uitvoering? En hoe kunnen we die lessen vertalen in structurele verbeteringen? Zo willen we samen de kansen die er liggen verzilveren voor de toekomst.
In iedere ochtendsessie staat een inhoudelijk ontwikkelthema voor de sanctie-uitvoering centraal. Voor mee informatie: klik op het uitklapmenu hieronder.
We sluiten de congresweek af met een live webinar. Wat hebben we opgestoken in de themasessies en hoe kunnen we die opbrengsten gebruiken om het leren verzilveren in het programma Koers en kansen verder te versterken? Albert Jan Kruiter van het Instituut voor Publieke Waarden houdt een keynote over leren op uitvoerend, beleids- en bestuurlijk niveau en gaat daarover in gesprek met onder anderen Charlotte Grezel (directeur Openbaar Ministerie), Johan Bac (directeur Reclassering Nederland) en Liesbeth Spies (burgemeester Alphen aan den Rijn). Als kijker kun je meedoen door vragen in te sturen.

De ochtendsessies

Wanneer?

De congresweek loopt van maandag 23 november tot en met donderdag 26 november 2020
De ochtendsessies zijn op 23, 24, 25 en 26 november van 9.00 tot 11.00 uur
Het afsluitende webinar vindt plaats op donderdag 26 november van 15.00 tot 16.15 uur

Kosten?

Deelname is gratis.

Aanmelding

Meld je aan voor een of meerdere workshops en voor het afsluitende webinar.

Aanmelden

Terugkijken?

Voor de ochtendsessies was meer belangstelling dan beschikbare plaats. Kon je er niet bij zijn en wil je toch voeling krijgen met wat er tijdens de verschillende sessies besproken en geconcludeerd is? Bekijk dan op ons youtube-kanaal de korte reflectiefilmpjes van iedere ochtendsessie. Ze worden uiterlijk de ochtend na de betreffende sessie gepubliceerd.
Na afloop van de congresweek is op ons youtube-kanaal ook het afsluitende webinar terug te kijken.

Naar de reflectiefilmpjes en het afsluitende webinar

Naar de keynote-sheets van Albert Jan Kruiter tijdens het afsluitende webinar