Derde experimentenronde Koers en kansen uitgesteld

De derde experimentenronde van Koers en kansen is tot een nadere datum uitgesteld als gevolg van de corona-crisis. Eerder kondigden we aan dat deze ronde op donderdag 26 maart open zou gaan. Vanaf die datum zouden projectideeën kunnen worden ingediend over vernieuwing van de sanctie-uitvoering. De opening van de derde ronde wordt nu dus opgeschort.

Stiften in potje

De uitzonderlijke situatie die in Nederland is ontstaan rondom de uitbraak van het Corona-virus heeft ook gevolgen voor de nieuwe experimentenronde van Koers en kansen. De crisis vraagt namelijk veel extra inzet en investering van de professionals en organisaties voor wie de ronde bedoeld is: naast het justitie- en veiligheidsdomein hebben ook het zorgdomein, het onderwijs, het sociaal domein, gemeenten, het bedrijfsleven en slachtofferorganisaties hun handen vol aan het managen van de situatie die door het virus is ontstaan. Ruimte voor het ontwikkelen en indienen van een projectidee zal in deze situatie niet of maar moeilijk te vinden zijn. Daarom hebben we besloten de opening van de derde ronde tot een nadere datum uit te stellen.
Overigens zullen we bij de invulling van de derde ronde zeker ook rekening houden met andere programma’s en het invoeren van wetten die veel vergen van de uitvoering, zoals de Wet straffen en beschermen.

Zodra een besluit is genomen over een nieuwe datum, houden we je daarvan op de hoogte via onze sociale media Twitter en Linkedin, de website van Koers en kansen en onze nieuwsbrief.