Kleinschalige Voorziening Volwassenen Zeeland

In Zeeland worden kleinschalige voorzieningen opgezet voor re-integratie van delinquenten. Daar verblijven ze in een omgeving waar ze met een netwerk intensief kunnen samenwerken aan het voorkomen van recidive.

Zeeuwse delinquenten komen nu nog vaak buiten de regio in detentie terecht. Vanuit de gedachte dat re-integratie succesvoller verloopt als het binnen en samen met de regio/ het netwerk wordt vormgegeven, is het de ambitie om in Zeeland een kleinschalige voorziening op te zetten. Het idee is dat gedetineerden in een laag beveiligde setting verblijven waar het hele (sociale) netwerk intensief kan samenwerken met de doelgroep t.b.v. re-integratie en het voorkomen van recidive.


Meer weten?

Dienst Justitiƫle Inrichtingen
Stefan van den Broek
S.van.den.Broek@dji.minjus.nl